Bij een huis kopen is het belangrijk je goed te verdiepen in de mogelijkheden van een hypotheek

Ben je van plan om een huis te gaan kopen? Dan is het belangrijk dat je je goed gaat verdiepen in de mogelijkheden voor een hypotheek. Er zijn namelijk verschillende soorten hypotheken die af kunt sluiten. Daarnaast is het ook afhankelijk van de hypotheekverstrekker welke rente je gaat betalen voor de hypotheek. Bekijk goed wat het beste bij jou past. Hiervoor maak je altijd een afspraak bij de hypotheekadviseur, zodat je precies weet hoeveel je kunt lenen. 

Verschillende soorten hypotheken

Als je een hypotheek gaat afsluiten, is het belangrijk dat je weet welke hypotheken er allemaal verkrijgbaar zijn. Een van de meest voorkomende  is de lineaire hypotheek. Bij deze hypotheek is de maandelijkse aflossing hetzelfde, waardoor je iedere maand iets minder rente gaat betalen. Hoe langer de hypotheek duurt, hoe minder je maandelijks steeds hoeft af te lossen. Daarnaast heb je ook de aflossingsvrije hypotheek. Bij deze hypotheek bepaal je zelf hoeveel je aflost, zolang je de rente maar blijft betalen. Vervolgens kun je ook kiezen voor een annuïteitenhypotheek. Het voordeel van deze hypotheek is dat je in het begin een belastingvoordeel krijgt en vervolgens relatief lage netto maandlasten betaald. Zorg ervoor dat je jezelf goed inleest voordat je een hypotheek afsluit. Ga hiervoor altijd in gesprek met een hypotheekadviseur. 

Extra mogelijkheden bij het kopen van je eerste woning

Als je als starter een woning gaat zoeken, kan het lastig zijn om een geschikte woning te vinden. Als je niet genoeg kunt lenen voor het huis dat je graag wilt, zijn er verschillende mogelijkheden die je hebt. Allereerst kun je kijken voor een starterslening. DIt is een lening naast je hypotheek waardoor je extra geld vrij krijgt. Je moet hiervoor echter wel aan een aantal eisen voldoen. Vervolgens kun je ook een ontvangen schenking gebruiken om je eerste woning mee te kopen. Over deze schenking hoeft dan onder voorwaarden geen belasting betaald worden, waardoor het erg aantrekkelijk wordt/ Daarnaast kan een familiehypotheek ook een oplossing zijn. In dit geval is niet de bank, maar juist een familielid de hypotheekverstrekker.

Een afspraak bij een hypotheekadviseur

Als je een hypotheek wilt gaan afsluiten, ga je eerst in gesprek met een adviseur. Deze vertelt je namelijk precies wat het maximale bedrag is dat je kunt gaan lenen. Dit wordt gedaan door je hele financiële situatie door te nemen. Als je met een partner gaat, wordt de situatie van jullie beide in kaart gebracht. Het kopen van een huis doe je dan samen, waardoor je een hogere hypotheek kunt krijgen. Wil jij een huis kopen? maak dan snel een afspraak bij de hypotheekadviseur!

Aanbevolen berichten