Alles wat je moet weten over de verhuur hypotheek

Met een verhuur hypotheek krijg je de financiering om een woning te gaan verhuren. Als je bijvoorbeeld een nieuwe woning hebt gekocht, maar je de huidige woning wilt aanhouden om te verhuren. Daarnaast kun je ook een tweede woning aankopen die je specifiek voor de verhuur gebruikt. Hypotheek verhuur Boskoop helpt je bij het uitbreiden van je vastgoedportfolio. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de verhuur hypotheek.

Wat is de verhuur hypotheek precies?

De verhuur hypotheek zorgt ervoor dat je een beleggingsobject aan kunt schaffen. Vervolgens kun je inkomsten krijgen aan het verhuren van het pand. Met deze inkomsten kun je de hypotheek aflossen. Dit zorgt ervoor dat er vermogen vrijkomt in de waarde van de woning, waardoor je dus geld verdient. De Zoetermeer hypotheek verhuur zorgt er direct voor dat je inkomsten kunt genereren aan een beleggingspand, zonder dat je al het geld zelf in hoeft te leggen.

De voorwaarden van een verhuur hypotheek

Hypotheekverstrekkers hebben altijd eigen voorwaarden voor het afsluiten van een verhuur hypotheek. In de meeste gevallen mag je bijvoorbeeld maximaal 70 tot 75 procent van de waarde van het pand lenen. Het overige bedrag van het pand moet je zelf bijleggen. Let er wel op dat je meer rente betaald voor een woning die je verhuurt dan voor een woning waar je zelf in woont. Dit komt door het risico dat de hypotheekverstrekker loopt. Het is namelijk niet zeker dat de woning ook daadwerkelijk verhuurt wordt.

Wat zijn de risico’s van een verhuur hypotheek?

Er zijn verschillende risico’s bij het nemen van een verhuur hypotheek. Allereerst kan het zijn dat de verhuurinkomsten wegvallen. Als er geen geschikte huurder gevonden kan worden, zijn er ook geen inkomsten. Hiervoor is het belangrijk dat je een goede buffer hebt. Mocht je pand namelijk enkele maanden leeg staan, is het belangrijk dat de hypotheek wel afgelost kan worden. Tevens loop je ook het risico dat het pand minder waard wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de hypotheek niet meer betaalbaar blijft, waardoor er een groot risico volgt.

Hoe wordt een verhuur hypotheek afgesloten?

Op het moment dat je een verhuur hypotheek af wilt sluiten, ga je in gesprek met de specialist. Het afsluiten van een verhuur hypotheek is namelijk maatwerk. Hierdoor is het niet mogelijk om even snel online af te sluiten. Tijdens het gesprek met de specialist wordt je hele financiële situatie bekeken en wordt er besloten of je daadwerkelijk er goed genoeg voor staat om de lening aan te gaan. Tevens wordt ook de hoogte van de lening bepaald en zie je precies hoeveel je maandelijks aan rente moet gaan betalen.

Aanbevolen berichten