3 tips om thuis aan je lichamelijke conditie te werken

Wil je graag wat beter in vorm raken, maar heb je door je werk en gezinsleven weinig tijd om naar de sportschool te gaan? Er zijn genoeg manieren om ook thuis aan je conditie en lichaam te werken. Op die manier kun je makkelijk tussen de bedrijven door werken aan je gezondheid zonder dat je hoeft te stressen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder!

Haal sportbenodigdheden in huis

Ben je normaal gesproken veel in de sportschool te vinden maar komt dit nu even niet uit? Haal dan wat gewichten en andere sportbenodigdheden in huis zodat je daar de oefeningen kunt doen die je normaal gesproken in de gym uitvoert. Schaf een sportmatje aan en koop bijvoorbeeld kettlebells en dumbells voor thuis zodat je snel aan de slag kunt gaan! Onderzoek dan wel welke gewicht voor jou het handigst is. Koop niet te zware gewichten, maar ook geen gewichten die te licht zijn. Er moet natuurlijk ook ruimte zijn voor vooruitgang!

 

Probeer een fitness-app

Vind je het moeilijk om jezelf te motiveren om thuis te gaan sporten? Dan kan het voor jou een uitkomst zijn om een fitness-app uit te proberen. Er zijn verschillende populaire apps te downloaden die voor jou een schema opstellen dat je dan per dag of wekelijks uit kunt voeren. Veel van die apps zullen voor jou je resultaten meten en aangeven wanneer je je doel bereikt hebt. Probeer je ook een beter voedingspatroon voor jezelf te ontwikkelen? Er zijn ook fitness-apps waarin een sport- en dieetschema gecombineerd worden. Deze apps zijn ideaal voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben!

 

Gebruik YouTube-filmpjes

Wanneer een app alleen niet genoeg voor je is en je ook daadwerkelijk beeld nodig hebt om je oefeningen op een correcte manier uit te voeren, kun je ook op zoek gaan naar YouTube-filmpjes waarin ervaren sportinstructeurs voor jou de beste oefeningen en trainingsschema’s op een rijtje zetten. Het voordeel hiervan is dat je als het ware met de instructeur meedoet en precies kunt nadoen wat je op het filmpje ziet. Het gebruikmaken van filmpjes om te sporten is tijdens de coronapandemie erg populair geworden door de sluiting van de sportscholen. Er zijn dan ook YouTube-kanalen waar instructeurs soms een live-sessie houden zodat je het ook écht samen doet. 

 

Extra tip: voordat je begint met thuis sporten is het goed om een realistisch doel voor jezelf te bepalen. Dan houd je het sporten leuk en kun je ook daadwerkelijk naar je doel toewerken. Heb je je doel behaald? Dan kun je vervolgens verder gaan met een nieuw doel en jezelf nóg verder ontwikkelen!

Aanbevolen berichten