3 redenen om in goud te investeren

Als we het over investeren hebben, denken veel mensen al snel aan aandelen en obligaties. Hier kun je inderdaad een deel van jouw geld in steken, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kunt namelijk ook investeren in goud. Ondanks dat dit misschien niet het eerste is waar je aan denkt, zien we de laatste jaren dat steeds meer mensen voor goud inkoop kiezen. Twijfel je of het verstandig is om ook een deel van jouw geld in goud te steken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst zetten wij namelijk 3 redenen op een rijtje om in goud te investeren.

1. Goud is een veilige belegging

Goud heeft door de jaren heen bewezen zijn waarde te behouden. Zelfs in tijden van crisis of oorlog blijft de waarde van goud redelijk intact. Het verleden heeft aangetoond dat de prijs van goud in deze tijden zelfs kan stijgen. Goud vertegenwoordigt bovendien altijd een waarde. Daarbij komt dat goud niet om kan vallen, iets wat met munten wel kan gebeuren. Niet gek dat steeds meer mensen overwegen om een deel van hun geld in goud te investeren.

Doordat de goudprijs constant fluctueert, twijfel je mogelijk of investeren in goud verstandig is. Toch is dit niet iets waar jij je zorgen over hoeft te maken. De prijs kan ieder uur weliswaar anders zijn, maar de schommelingen zijn vaak minimaal. Goud is de laatste jaren bovendien alleen maar meer waard geworden. Dit komt vooral doordat steeds meer mensen inzien dat het een veilige belegging is. De vraag neemt toe, terwijl het aanbod gelijk blijft. Het gevolg hiervan is dat de prijs van goud alsmaar verder stijgt. Hierdoor kan beleggen in goud je ook nog eens een leuk bedrag opleveren.

2. Diversificatie van jouw beleggingsportefeuille

Steeds meer mensen beleggen een deel van hun geld. Dit komt vooral doordat sparen de laatste jaren steeds minder interessant is geworden. Banken hanteren namelijk steeds vaker een negatieve rente als je boven een bepaald bedrag uitkomt. Om te voorkomen dat je moet betalen voor jouw spaargeld, kun je een deel hiervan beleggen. Veel mensen kopen aandelen of obligaties. Dergelijke investeringen kunnen jou een leuk bedrag opleveren, maar ze brengen ook risico’s met zich mee. Zo kan de prijs van aandelen flink schommelen. Steek daarom niet al jouw geld in aandelen en obligaties, maar investeer ook een deel in goud. Omdat dit edelmetaal zijn waarde behoudt, loop je minder risico.

3. Mooie aanvulling op jouw pensioen

Een laatste reden om te investeren in goud is omdat dit een mooie aanvulling op jouw pensioen kan zijn. Goud is namelijk niet gevoelig voor inflatie, spaargeld is dit wel. Heb je veel geld gespaard voor jouw oude dag? Dan kan het maar zo zijn dat je hier weinig meer mee kunt op het moment dat je met pensioen gaat. Wanneer je in goud investeert, hoef je hier niet bang voor te zijn. Op het moment dat je met pensioen gaat, kun je jouw goud inwisselen. Het edelmetaal vormt zodoende een mooie aanvulling op jouw pensioen.

Aanbevolen berichten